Preventivni porezni nadzor

Preventivni porezni pregledi i izrada prigovora i žalbi kod poreznih rješenja

Svrha provođenja poreznog nazora od strane Porezne uprave jest davanje određenog prava ili nametanje obveze poduzetniku (češći slučaj). Određivanja prava i obveza Poreznog obveznika u poreznom nadzoru osobito su važna budući da mogu rezultirati značajnim nepredviđenim obvezama utvrđenim poreznim nadzorom te neizvjesnosti u podmirenju istih.

Kao alternativu poreznom nadzoru društvo ALPHA CAPITALIS Vam može ponuditi uslugu „Simulacije poreznog nadzora“ u kojemu se djelatnici društva ALPHA CAPITALIS ponašaju kao da su došli obaviti puni porezni nadzor društva (PDV, porez na dobit, porez na dohodak i ostala područja iz nadležnosti Porezne uprave).

Benefiti klijenta su u tome što po razumnoj cijeni zna što može očekivati u slučaju da mu se najavi porezni nadzor kao i koje korake treba poduzeti da bi se takvi rizici eliminirali ili umanjili.

Alternativno ukoliko ste već u fazi da Vam je pokrenut postupak poreznog nadzora, možemo Vam pomoći kod izrade Prigovora na Porezni zapisnik ili sastavljanja Žalbe na Porezno rješenje te isto tako ispratiti i savjetovati Vas u vezi svih ostalih postupanja tijekom Poreznog nadzora.