Alpha Capitalis

ALPHA CAPITALIS čini tim mladih ljudi fokusiranih na stvaranje vrijednosti svojim klijentima.

Kontrolingu, menadžerskom računovodstvu i ostalim financijskim uslugama pristupamo razmišljanjem van uobičajenih okvira.

Novosti

Pozitivna iskustva klijenata

Godine uspješnog rada, posvećenost detaljima i briga o željama klijenta, omogućile su nam da iz godine u godinu povećavamo broj klijenata i završavamo mnoge projekte s pozitivnim iskustvima.

quote

Tim ALPHA CAPITALIS nam je pomogao kod standardizacije izvještavanja za upravu (procedure za izradu izvještaja i formiranje dashboard izvještaja) i izrade modela nagrađivanja zaposlenika na temelju realizacije ključnih pokazatelja uspjeha. Preporučujemo tim ALPHA CAPITALIS organizacijama koje žele implementirati sustav kontrolinga.

Nusret Šuvalić, predsjednik uprave

KONČAR – Metalne konstrukcije d.d.

quote

Uspješno odrađen financijski i porezni due diligence u procesu formiranja cijene za preuzimanje dva društva. Preporučujemo mlad i posvećen tim ALPHA CAPITALIS kao stručna podrška prilikom transakcija i statutarnih promjena.

Mirko Habijanec

Radnik d.d.

quote

U obavljanje ugovorenog posla članovi tima ulažu maksimalan trud, a dobiveni rezultati su točni i dostavljeni na vrijeme. Zadovoljni smo pruženom uslugom. Njihovu uslugu bi preporučili svima kojima je potrebno financiranje novih projekata.

Ana Majetić

DOK-ING d.o.o.

quote

Tim ALPHA CAPITALIS nam je u vrlo kratkom roku ponudio rješenje za reprogram duga po povoljnijim uvjetima, pripremio svu potrebnu dokumentaciju i zatvorio transakciju. Preporučujem ovaj izvrstan i ambiciozan tim mladih stručnjaka svim poduzetnicima kojima je potrebno pribaviti kapital ili reprogramirati postojeće dugove.

Vladimir Bulić

TIM ZIP d.o.o.

quote

Tim ALPHA CAPITALIS nam je pružio podršku kod izrade investicijske studije i pribavljanje kapitala za izgradnju logističkog centra. Proaktivnim pristupom asistirali su kod formiranja optimalne financijske konstrukcije i ugovaranja kreditiranja.

Darko Laškaj

DDL Zagreb d.o.o.

quote

Ambiciozan i profesionalan tim je bio ključni čimbenik za uspješno uvođenje novog software-a i uspostavljanja sustava internih kontrola. U novom okruženju pružaju podršku kod izvještavanja i primjene korektivnih mjera.

Domagoj Sedlić

Sedlić d.o.o.

quote

Mladi tim stručnjaka je agilan i domišljat kod pronalaska rješenja. Konstruktivnim razmišljanjem van uobičajenih okvira pružaju podršku kod realizacije novih ideja i projekata. Preporučio bih mladi tim koji predan ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Josip Galić

Experta Grupa d.o.o.

quote

Bilo nam je zadovoljstvo surađivati s mladim timom društva ALPHA CAPITALIS na postavljanju ključnih pokazatelja uspjeha i izradi poslovnog plana. Kao partner na zajedničkom projektu, pokazali su visoku dozu profesionalizma.

Robert Pavlik

Mamut Fortis d.o.o.

quote

Zadovoljstvo je surađivati s društvom ALPHA CAPITALIS. Pružena usluga je na profesionalnom nivou. Suradnja se je pretvorila u dugoročni partnerski odnos. Svaka preporuka za savjetnika u području financija.

Ivan Šimić

Clarum d.o.o.

quote

Implementacijom sustava kontrolinga dobili smo pravu sliku o profitabilnosti našeg poslovanja. Preporučujemo upravljanje poslovanjem kroz sustava kontrolinga i usluge profesionalnog tima.

Ivan Knežević

Palma d.o.o.

quote

S ALPHA CAPITALIS je ostvaren partnerski odnos. Djeluju kao interim CFO i sve izazove rješavaju stručno i pravovremeno. Pružaju podršku kod ugovaranja financiranja, izrade budžeta, upravljanja likvidnošću i redovitog mjesečnog izvještavanja.

Zvonimir Sedlić

Invest Sedlić d.o.o.

quote

Društvo ALPHA CAPITALIS ispunilo je očekivanja u pružanju transakcijskih usluga i preporučio bi ih svim društvima koja su u fazi akvizicije ili prodaje društva.

Željko Patekar

Hidroregulacija d.d.

quote

Tim ALPHA CAPITALIS je angažiran kao neovisni procjenitelj za izradu elaborata o procjeni vrijednosti poslovnih udjela društva VRT d.o.o. Usluga je pružena u ugovorenom roku i kvaliteta usluge je bila na profesionalnom nivou.

Gabrijela Belošević

VRT d.o.o.

quote

Profesionalni tim ALPHA CAPITALIS bio nam je od velike pomoći prilikom pripreme i izrade tehničke dokumentacije za apliciranje na bespovratna sredstva putem EU fondova. Svakome tko želi odgovornu i efikasnu suradnju prilikom povlačenja bespovratnih sredstava kroz EU fondove, preporučujemo ih kao savjetnike.

Ana Škeva, Direktor

Oganj d.o.o.

quote

Bilo nam je zadovoljstvo surađivati s mladim i efikasnim timom stručnjaka. Pružena nam je stručna i potpuna usluga. Svaka prepreku u realizaciji našeg projekta riješena je jednim telefonski pozivom u društvo ALPHA CAPITALIS. Svaka preporuka za usluge u području korporativnih financija.

Luka Orešković

Spitzberg Partners LLC

quote

Dugogodišnja suradnja s timom ALPHA CAPITALIS uvelike nam je pomogla kod rješavanja različitih zakonskih zahtjeva. Profesionalnim pristupom izvršavaju obveze u ugovorenom roku te su nas uvijek spremni savjetovati kod različitih računovodstvenih i poreznih pitanja.

Tomislav Krstičević

Sveučilište u Zagrebu, Kineziološki fakultet Zagreb

quote

Bez stručne pomoći članova tima ALPHA CAPITALIS uspješnost restrukturiranja bila bi teža i dugotrajnija. Tim je sastavljen od motiviranih profesionalaca koji su se pokazali stručni u svim područjima financija.

Ivan Mazarekić

Apriori-fashion d.o.o.

quote

Imao sam prilike koristiti savjete stručnog tima ALPHA CAPITALIS kod donošenja odluka o financiranju poslovanja. Preporučujem ALPHA CAPITALIS za savjetnika u području računovodstva i financija.

Marin Krešić

MLINI d.o.o.

quote

Predstavnici društva ALPHA CAPITALIS su u kratkom roku izradili kvalitetan poslovni plan koji nam je poslužio kao podloga za optimizaciju bilance i ugovaranje financiranja. Ako Vam je potrebna podrška kod reprograma dugova i pribavljanja kapitala preporučujem tim ALPHA CAPITALIS.

Mario Vukelić

JAVOR BJELOVAR d.o.o.

quote

Zadovoljstvo nam je surađivati s društvom ALPHA CAPITALIS. Njihovo maksimalno zalaganje je rezultiralo povećanjem učinkovitosti poslovanja društva.

Katarina Braovac

Klijent d.o.o

quote

Izražavam svoje zadovoljstvo s poslovima koje je tim ALPHA CAPITALIS obavio za društvo VIDIK d.o.o. Bjelovar. Visoko cijenim njihov profesionalni pristup, stručnost i pravovremeno odrađen posao. Preporučujem ALPHA CAPITALIS za sva porezna i računovodstvena pitanja.

Milan Vranjković

VIDIK d.o.o. Bjelovar

quote

Članovi tima ALPHA CAPITALIS su održali predavanje na temu implementacije kontroling sustava u praksi. Kroz praktične primjere studentima su na jednostavan način objasnili opširan projektni zadatak i izazove kod implementacije kontroling sustava. Zbog širine znanja i razumijevanja materije kontrolinga preporučujem tim ALPHA CAPITALIS.

Neda Vitezić

Sveučilište u Rijeci, Ekonomski fakultet

quote

Odlična suradnja s mladim i ambicioznim timom ALPHA CAPITALIS koji je napisao i uspješno aplicirao projekt sufinanciran EU sredstvima. Pokazali smo stručno poznavanje svijeta EU fondova i vrhunski profesionalizam.

Goran Kolarić

DATA-BAK d.o.o.

quote

Prilikom pripreme projektnog prijedloga za povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova kroz natječaj „Internacionalizacija poslovanja“, tim ALPHA CAPITALIS pružio nam je profesionalnu savjetničku podršku kroz sve faze naše suradnje. Ukoliko želite stručnu savjetničku pomoć, utoliko ih svakako predlažemo za savjetnički angažman.

Dubravka Tomljanović

Aronda Adriana Travel d.o.o.

quote

Suradnja s iznimno profesionalnim timom društva ALPHA CAPITALIS, rezultirala je uspješnim unosom gospodarske cjeline obrta Microteam u društvo s ograničenom odgovornošću. Bez zadrške ih preporučujemo za savjetnika po svim računovodstvenim pitanjima.

Nenad Žordić

Microteam d.o.o.

quote

Rad s ALPHA CAPITALIS je neprocjenjivo iskustvo kako za mene tako i za Sedlić Grupu. Mladi tim stručnjaka je na raspolaganju cijelo vrijeme naše suradnje te su maksimalno predani poslu i uspješnosti realizacije našeg projekta. Zadovoljstvo je raditi s timom društva ALPHA CAPITALIS.

Zvonimir Sedlić

Sedlić Grupa

quote

Članovi tima ALPHA CAPITALIS su održali predavanje na temu financija i računovodstva. Kroz praktične primjere studentima su približili opširan svijet financija te podijelili korisne savjete. Preporučujemo tim ALPHA CAPITALIS kao mentore u svijetu financija.

Simeon Paris, izvanredni profesor

Sveučilište u Zagrebu, Stomatološki fakultet

quote

Angažiranjem tima ALPHA CAPITALIS dobili smo stručne i profesionalne savjetnike koji su nam olakšali posao pripreme tehničke dokumentacije za bespovratna sredstva iz EU fondova, a naša suradnja rezultirala je uspješnim apliciranjem projektnog prijedloga na željeni natječaj.

Tonči Perić

TP Strojevi d.o.o.

quote

Uz stručno vođenje i savjetovanje mladog i ambicioznog tima društva ALPHA CAPITALIS, zadovoljstvo nam je kazati kako smo uspješno implementirali i u praksi proveli dobivene savjete vezane za unaprjeđenje poslovanja.

Mario Žibrin

Mlinoprom d.o.o.

quote

Suradnja s mladim i profesionalnim timom stručnjaka društva ALPHA CAPITALIS rezultirala je stvaranjem vrijednosti za naše poslovanje. Rezultati uspješne suradnje vidljivi su već u samom početku implementacije njihovih prijedloga i savjeta.

Boris Kološ

P.G.P. Zagreb

Reference: Korporativne financije

Spitzberg Partners LLC
reference spitzberg - O nama
Apriori Grupa d.o.o.
reference apriori - O nama
Britton d.o.o.
reference britton - O nama
Elektro-Mont d.o.o.
reference elektromont - O nama
Data-Bak d.o.o.
reference data bak - O nama
Presoflex gradnja d.o.o.
reference presoflex - O nama
Hidroregulacija d.o.o.
reference hidroregulacija - O nama
PPS-Galeković
reference galekovic - O nama
Kineziološki fakultet ZG
reference kinezioloski fakultet - O nama
Mucić & Co. d.o.o.
reference mucic - O nama
Vladeks - promet d.o.o.
reference vladeks - O nama
DODLEK AGRO d.o.o.
reference dodlek - O nama
Meritus Plus d.o.o.
reference meritus - O nama
VRT d.o.o.
reference vrt - O nama
DDL Zagreb d.o.o.
reference ddl - O nama
Koming d.o.o.
reference koming - O nama
Inagro d.o.o.
reference inagro - O nama

Tvornica pogrebne opreme d.o.o.

reference tvornica pogrebne opreme - O nama
Auctor d.o.o.
reference auctor - O nama
TIM-ZIP d.o.o.
reference tim zip - O nama
LifeCare Ltd.
reference life care - O nama

Eurocable Group d.d.

reference euro cable - O nama
Radnik d.d.
reference radnik - O nama
Nimco Brands & Liquers d.o.o.
reference nimco - O nama
DOK-ING d.o.o.
reference dok ing - O nama

ISTRA KOP d.o.o.

reference istrakop - O nama
Clarum d.o.o.
reference clarum - O nama
Fresh Fish d.o.o.
reference fresh fish - O nama
GLAFIJOS d.o.o.
reference glafijos - O nama

Reference: Kontroling

Sedlić d.o.o.
reference sedlic - O nama
Invest Sedlić d.o.o.
reference invest sedlic - O nama
Končar – Metalne konstrukcije d.d.
reference koncar ms - O nama
Palma d.o.o.
reference palma - O nama
Veterinarska ambulanta Sedlić d.o.o.
reference sedlic vet - O nama
Microteam d.o.o.
reference micro team - O nama
Domagoj d.o.o.
reference domagoj - O nama
Galić d.o.o.
reference galic - O nama
Nutri Oil d.o.o.
reference nautri - O nama
Europrim d.o.o.
reference gold club - O nama
Mlinoprom d.o.o.
reference mlinoprom - O nama
Super Igra d.o.o.
reference superigra - O nama
Mamut Fortis d.o.o.
reference mamut fortis - O nama
Telefutura d.o.o.
reference tele2 - O nama
Europhone d.o.o.
reference tcom - O nama
Pet-it-duo d.o.o.
reference good food - O nama

Reference: Revizija i porezno savjetovanje

Spin d.o.o.
reference spin - O nama
Smart Flex d.o.o.
reference smart flex - O nama
Dodlek Agro d.o.o.
reference dodlek - O nama
Kineziološki fakultet ZG
reference kinezioloski fakultet - O nama
NK Rudeš
reference rudes - O nama
P.G.P. d.o.o.
reference pgp - O nama
Inagro d.o.o.
reference inagro - O nama
Microteam d.o.o.
reference micro team - O nama
Sedlić d.o.o.
reference sedlic - O nama
Invest Sedlić d.o.o.
reference invest sedlic - O nama
Tvornica pogrebne opreme d.o.o.
reference tvornica pogrebne opreme - O nama
Europrim d.o.o.
reference gold club - O nama
Super Igra d.o.o.
reference superigra - O nama
Palma d.o.o.
reference palma - O nama
Sunčani odmor d.o.o.
reference suncani odmor - O nama
Termoplin d.o.o.
reference termoplin - O nama
Dijamant-rez d.o.o.
reference dijamant rez - O nama
Vidik d.o.o.
reference vidik - O nama
Clarum d.o.o.
reference clarum - O nama

Tko smo i čime se bavimo

vodimo proces prodaje poduzeca 1024x683 - O nama

Vodimo proces prodaje poduzeća

Vodimo cijeli postupak prodaje poslovnih udjela društva na način da pripremamo svu potrebnu dokumentaciju te na strukturiran način pristupamo potencijalnim investitorima. Nakon što smo procijenili vrijednost poslovnih udjela ili dionica prezentiramo sve elemente investitorima i pružamo podršku vlasnicima kod analize prikupljenih ponuda i zatvaranja transakcije.

kapital 1024x683 - O nama

Pribavljamo povoljan kapital

Usmjerite se na Vašu osnovnu djelatnost a financiranje prepustite nama. Djelujemo kao Vaši zastupnici ispred investitora i kreditnih institucija. Izrađujemo svu potrebnu dokumentaciju (Poslovni plan, investicijska studija…) i prezentiramo poslovni model kreditnim institucijama ili investitorima. Apliciramo na izvore financiranja i pribavljamo kapital u obliku duga, mezzanine duga, dokapitalizacije (Private equity fondovi i Strateški investitori), izdavanje dionica na tržištu kapitala (Progress market), EU fondova, poreznih olakšica, jamstava, garancija, poticaja o ulaganjima i sl.

izdajemo neovisno sturcno misljenje 1024x683 - O nama

Izdajemo neovisno stručno mišljenje

Na temelju računovodstvenih (MRS, HSFI) i revizorskih standarda izdajemo revizorska mišljenja. Vjerujete da ste oštećeni ili da postoji sumnja za korporativnim prevarama Primjenom metode forenzičkog računovodstva otkrivamo manipulacije financijskim izvještajima, utaje i prevare. Zanima Vas tržišna vrijednost poslovnih udjela? Na temelju međunarodno priznatih metoda procjene vrijednosti deriviramo tržišnu vrijednost poslovnih udjela ili dionice. Preuzimate trgovačko društvo i sumnjate u istinit prikaz brojeva u izvještajima? U tom slučaju provodimo financijsko i porezno dubinsko snimanje. Provjeravamo istinitost svih stavki u financijskim izvještajima i potvrđujemo realnost vrijednosti neto imovine ili kapitala.

upravljamo poslovnim financijama vase organizacije 1024x683 - O nama

Upravljamo poslovnim financijama Vaše organizacije

Potrebna Vam je pomoć kod upravljanja poslovnim financijama a ne želite zaposliti financijskog direktora ili je potrebno premostiti određeni period dok se ne oformi odjel financija i zaposle ključni zaposlenici. U navedenim situacijama nastupamo kao privremeni financijski direktor na način da smo involvirani u sve odluke oko ugovaranja financiranja, budžetiranja kapitala, investiranja i mjerenja povrata na uloženi kapital.

podrska smo menadzmentu kod donosenja odluka 1024x683 - O nama

Podrška smo menadžmentu kod donošenja odluka

Nakon implementiranog sustava kontrolinga na mjesečnoj razini pružamo podršku menadžmentu kroz mjerenje rezultata, analizu odstupanja i izrade menadžerskih izvještaja (Dashboard). Postavljamo ključne pokazatelje uspjeha na razini radnog mjesta i mjerimo učinkovitost realizacije. Izrađujemo analize scenarija, radimo simulacije financijskog rezultata, mjerimo povrat na uloženi kapital i dajemo podršku menadžmentu kod donošenje svih ključnih odluka.

podrska smo menadzmentu kod izgradnje sustava 1024x683 - O nama

Podrška smo menadžmentu kod izgradnje sustava

Implementacijom sustava kontrolinga pružamo podršku menadžmentu kod upravljanja organizacijom i donošenjem ključnih odluka. Formiranjem ključnih pokazatelja uspjeha, mape procesa, mape rizika, procedura i internih kontrola gradimo sustav upravljanja, nagrađivanja, mjerenja i izvještavanja.

Tim ALPHA CAPITALIS

danijel 1 768x1151 - O nama

mr. Danijel Pevec dipl.oec., ovl.rač., ovl.int.revizor, ovl.procjenitelj, ovl.inv.savjetnik

Partner

Danijel je magistrirao na području korporativnih financija na internacionalnom sveučilištu SDA Bocconiu Milanu. Prije toga je završio stručni studij poslovne ekonomije, smjer korporativne financije, na Zagrebačkoj Školi Ekonomije i Menadžmenta u Zagrebu.
Danijel je imao prilike proći obuku za poreznog specijalistu, ovlaštenog računovođu, ovlaštenog internog revizora, auditora (uvođenje ISO 9001:2015), ovlaštenog procjenitelja, ovlaštenog investicijskog savjetnika (HANFA) te u naprednom financijskom modeliranju sa naglaskom na spajanja i preuzimanja za Private Equity fondove i Investicijsko bankarstvo. Nadalje, član je strukovnih udruga kao što su Hrvatska Udruga Kontrolera, Udruga Ovlaštenih Računovođa, Hrvatska zajednica računovođa i financijskih djelatnika, Hrvatsko društvo procjenitelja i Adriatic Temporary Management Club (Interim menadžment). Danijel ima više od 10 godina iskustva što ujedno uključuje rad u internacionalnom okruženju (Singapur, Njemačka, Italija, Srbija, Bosna i Hercegovina) u raznim područjima financija kao što su korporativne financije, investicijsko bankarstvo, financijsko savjetovanje i financijsko restrukturiranje.

ilija 768x1151 - O nama

Ilija Nikolić mag.oec., ovl.revizor

Partner

Ilija je ovlašteni revizor i ACCA kandidat. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer financijska analiza i poslovno planiranje. Ilija posjeduje više od pet godina iskustva na području revizije različitih djelatnosti. Ujedno je imao prilike raditi na različitim transakcijama od kojih neke uključuju preuzimanje trgovačkog društva, povećanje temeljnog kapitala, razdvajanje trgovačkih društava. Uz poslove revizije radio je i na dubinskim snimanjima više poduzeća unutar različitih djelatnosti.

Kao voditelj u reviziji Ilija je revidirao različita društva iz uslužnog (prodaja usluga i robe), proizvodnog (poljoprivredna proizvodnja i tekstilna industrija) i javnog sektora (komunalna društva) te različita neprofitna društva. Trenutno mu je primarna aktivnost savjetovanje društava kod procesa implementacije sustava kontrolinga.

natasa 768x1151 - O nama

Nataša Žitnik dipl. oec, ovl. revizor i ovl. računovođa​

Partner za reviziju i računovodstvo

Nataša se revizijom bavi od 2005. godine, te je obavljala čitav niz revizija i projekata dubinskog snimanja (due diligence), dogovorenih postupaka po posebnim zahtjevima, revizija konsolidiranih izvještaja, revizija statusnih promjena te revizija EU projekata. Iskustvo u revizijskim poslovima je stekla u multinacionalnim revizorskim kompanijama. Osim iskustva u revizijskom sektoru, Nataša posjeduje iskustvo u realnom sektoru unutar kontrolinga i financija gdje je uspostavila kontroling sustave i pružala podršku u poslovanju društva, obavljala razne analize po zahtjevima klijenata te sudjelovala u rješavanju raznih računovodstvenih i poreznih problema. Nataša također pruža usluge računovodstvenog i poslovnog savjetovanja, te podršku prilikom otvaranja poduzeća i vođenja računovodstva. Posjeduje certifikat eksternog ovlaštenog revizora, ovlaštenog internog revizora, ovlaštenog računovođe te pohađa ACCA (Association of Chartered Certified Accountants).

tina - O nama

Tina Tonković, mag. oec.

Voditelj računovodstva

Tina je magistrirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Uz akademsko zvanje, Tina posjeduje iskustvo u računovodstvenim poslovima raznih industrija (uslužna djelatnost, trgovina, proizvodnja, …) za male i srednje tvrtke, a u domeni knjiženja ulaznih/izlaznih računa, izradi PDV prijava, obračuna plaća, vođenja materijalnog knjigovodstva te ostalih računovodstvenih poslova uključujući izvještavanje za zakonske potrebe i interne potrebe vlasnika.

U Društvu obavlja poslove računovodstva, sudjeluje u rješavanju računovodstvenih i poslovnih problema, pruža podršku u zakonskom izvještavanju, obradi poslovnih i financijskih podataka te raznih analiza poslovanja, a u svrhu optimizacije poslovanja klijenata.

mateja - O nama

Mateja Đurić mag.oec.

Analitičar

Mateja je magistrirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer Financije.
Pored akademskog znanja, Mateja posjeduje iskustvo reviziji društava iz različitih sektora.

Nadalje, Mateja je radila na izradi planova financijskog i operativnog restrukturiranja te pružala podršku kod pripreme društava za prodaju i dokapitalizaciju. Također, izrađuje investicijske studije i aplicira na izvore financiranja te u ime klijenata komunicira s kreditnim institucijama.

Aktivno sudjeluje u procesu implementacije sustava kontrolinga te, naknadno, pruža podršku kod izvještavanja i izrade menadžerskih izvještaja.

bozana - O nama

Božana Hruška dipl.oec

Rukovoditelj računovodstvenog odjela

Božana je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Božana posjeduje preko 15 godina iskustva u računovodstvenim poslovima raznih industrija (uslužna djelatnost, trgovina, proizvodnja, neprofitne organizacije…) za velike, srednje i male tvrtke.

U Društvu obavlja poslove računovodstva, uključujući pregled i nadzor poslovnih knjiga klijenata, kontrola ispravnosti knjiženja te provedba knjiženja sukladno poreznim propisima.

Božana također pruža klijentima podršku poslovnog savjetovanja, rješavanja različitih računovodstvenih problema, obradi poslovnih i financijskih podataka te raznih analiza poslovanja.